Çarşamba, Temmuz 25, 2007


DAR KAPIDAN GEÇMEK

Senai Demirci

Senai Demirci'nin Her Güne Bir Dua kitabından sonra okuduğum bu ikinci kitabı. Kitap, adını Andre Gide'in Dar Kapı kitabından esinle yazılmış Dar Kapı denemesinden almış. Altı ayrı bölümden oluşan bir deneme kitabı. Senai Demirci'nin üslubuna aşina olanlar için bir Senai Demirci kitabı, yeni tanışacaklar içinse bol mecazlı bol felsefi bol yorucu -ama anlatışa şaşmamak mümkün değil, takdirlik-düşündürücü, hatırlatıcı, bazen fazla uzun olduğunu düşündüğüm, bazen "işte bu çok güzel" dediğim, Nur yolunun yolcusu olduğunu fazlasıyla hissettiğim, okunulası ;" Arz-ı halimdir, Yarın diye birşey yok, Leyla'dan Mevla'ya yol vardır, Sen ve Son, Evlat tadı" denemelerinin ise okunması gereken, okunmalı olduğunu düşündüğüm hoş bir kitap.

Bir çırpıda okunacak bir kitap değil, biraz kafa yormak gerekiyor. Bütünüyle bakarsak çok övemem ama güzel, okunmaya değer...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu kitabı almayı düşünüyordum bende teşşekürler

Unknown dedi ki...

sevgili Edacım, beni yorumsuz bırakmıyorsun, çok teşekkür ederim. yeni başladığım bu blog hayatımda, güzel yorumların bana moral oluyor. hele kitaplar hakkında yazdıklarıma yorum almak çok önemli benim için. kitapları ve kitapseverleri sevdiğim için, başka insanlarla fikir alışverişinde bulunmak çok güzel. bu arada sen de çok başarılısın, tebrik ediyorum seni.

Su dedi ki...

Senai Demirci gerçekten samimi bir müslüman bana göre..

Hayatı alğılayışı çok geniş..



oKUNMALI!!

defne dedi ki...

senai demircinin uslubuna hayran kalmamak elde değil.
en sıradan şeyleri bile öyle çarpıcı birşekilde anlatıyor ki.
seni hiç önemsemediğin konularda düşündürmeyi başarabiliyor.