Pazartesi, Temmuz 02, 2007


KÜÇÜK PRENS

A. de Saint Exupery

Her ne kadar çocuk klasikleri içinde yer alsa da kesinlikle hem çocuklara hem büyüklere tavsiye ederim. Selim İleri tercümesiyle sıcacık masum bir kitap. Resimlerle birlikte anlatım şekillenmiş. B-612 gezegeninden gelen o küçük sevimli prens ve diğer gezegenlerdeki insanlar; insanlara öyle göndermeler yapılmış ki; insanoğlunun tembelliği, doymak nedir bilmeyen açgözü, sorgulamadan yaşayışı, yalnızlığı, hırsı... Küçük bir çocuğun dilinden büyüklere hikayeler diyorum ben bu kitap için. Büyükler okumalı hem de bir kere okumak yetmez birkaç kere okumalı.

Kralın Küçük Prens'e sözü: "Öyleyse kendi kendini yargılayacaksın... En zoru da budur. Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha güçtür. Kendini yargılamayı başarırsan, gerçek bir bilge olduğun ortaya çıkar."...

2 yorum:

Butterfly dedi ki...

Bu kitabı okulda ödev veriyorum her sene mutlaka okuyacaksınız ve bana kitap tanıtım yazısı yazacaksınız diye bu günlerde başlamışlar gençler diyor ki hocam gerçekten de büyükler bizi anlamıyorlar, ben de sizi demi dedim, büyükler çocukları anlamıyor sanırdım, siz hangi gruptansınız, çocuk? genç? yetişkin?
güldüler, bence çocukken okunacak ama büyüynce de bir daha okunacak bir kitap bu

Unknown dedi ki...

:-) Büyükler okumalı hem de bir kere okumak yetmez birkaç kere okumalı...
sevgiler...