Pazartesi, Ekim 22, 2007


EVANS'a NEDEN SORMADILAR?

Agatha Christie



Üçüncü ve şimdilik son eski basım Agatha Christie kitabım, Ak Kitabevi'nden çıkmış "Evans'a Neden Sormadılar?".

Evans'ın kim olduğu konusunda kitabın belki de son çeyreğine kadar hiçbir ipucu olmaması okuyucu olarak beni meraklandırsa da daha ziyade bir cinayetin arkasının bu kadar kalabalık çıkması, olayların karışıklığı, karakterlerin kılıktan kılığa girmeleri okuyucunun merakını ve kitabın sürükleyiciliğini artırıyor.

Uçurumdan yuvarlanmış bir adam, cesedin cebindeki fotoğraf, fotoğrafın değiştirilmesi... Cesedin kardeşine ait olduğunu iddia eden sahte Caymanlar, cesedin başında yardım gelmesi için bekleyen Roger Bassington-French ve diğer aile üyeleri, Dr. Nicholson ve eşi, ilk fotoğraftaki kadın Moira, Bay ve Bayan Templetonlar ve olayı çözüme kavuşturacak iki kahraman: Bobby ve Frankie. Gerçek bir Lady Frankie ve onun şoförü kılığında, uçurumdan yuvarlanan adamı ilk bulan, adamın son cümlesi "Evans'ı neden çağırmadılar?"ı söylediği Bobby.
Fazla maceralı, kılıktan kılığa girilen, kimin kim olduğunu bazen karıştırabileceğiniz, film tadında bir A.C. polisiyesi.

Son A.C. kitabımla polisiye dosyamı şimdilik kapatıyorum. Henüz bitiremediğim - polisiyeye dalınca diğer okuduğum iki kitap yarım kaldığı için- iki kitabım, Çocuk Kalbi ve Denemeler'i bitirdikten sonra yazmaya devam edeceğim.


3 yorum:

denizanasi dedi ki...

:)) süper.. ben de agahtha christie hastasıyım. lisedeyken tüm kitaplarını okudum..
bu arada kuzuna bayıldım. oğluma istiyorum :)

Unknown dedi ki...

:-)hoş geldiniz...ne güzel benim gibi bir A.C. sever daha. Rana için söylediklerinize gelince neden olmasın :-))

Feride Nizamettin dedi ki...

http://pisikopati.blogspot.com/2009/03/agatha-christie.html

A.C. bir tanedir. Eşinin kendisini aldattığını öğrenince çevirdiği bir ortadan kaybolma numarası vardır ki kitapları kadar güzel ve hala soru işaretleri ile dolu bir hikayedir.