Cuma, Aralık 28, 2007

Bir Bilene Soralım...

"Zambaklar en ıssız yerlerde açar
Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Bir mumun ardında bekleyen rüzgar
Işıksız ruhumu sallar da durur
Zambaklar en ıssız yerlerde açar"... diyordu şair (?) içlenmemek ne mümkün... O zamanlar, içlendiğim o zamanlar Beş Şehir'in Bursa'sında, Bursa'da Zaman'ında (?) "Bir gül biter içimde, gecenin tam üçünde"yi (?) dinliyordum yerel bir radyo kanalında. Oysa aynı günün akşamında o İngiliz kadınının (?) teker teker zenci bibloları devirdiği olayın düğümlerini çözüyordum. Bir gerilim, bir hüzün... Dur bakalım dedim kendi kendime, vardır bunda bir iş "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" (?)...

Yazdıklarımın ne olduğunu merak edenlere cevaben belirteyim: Bu bir yarışma... "?" olan yerleri, yani cevapları bulan okuyucuma kitap hediye edeceğim.
Cevaplarınızı yorumlara yazabilirsiniz.
Buraya kadar anlaşılmayan bir şey yoksa, yarışma başlamıştır arkadaşlar.
Herkese başarılar, hadi bakalım :-)

5 yorum:

SERAP dedi ki...

Güzellik;
Cevapları buraya mı yazalım yoksa email adresi verecek misin?Ben buldum galiba:)

SERAP dedi ki...

"Zambaklar en ıssız yerlerde açar
Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Bir mumun ardında bekleyen rüzgar
Işıksız ruhumu sallar da durur
Zambaklar en ıssız yerlerde açar"... diyordu şair (Sezai Karakoç/Mona Roza ) içlenmemek ne mümkün... O zamanlar, içlendiğim o zamanlar Beş Şehir'in Bursa'sında, Bursa'da Zaman'ında (Ahmet Hamdi Tanpınar) "Bir gül biter içimde, gecenin tam üçünde"yi (Fikret Kızılok ) dinliyordum yerel bir radyo kanalında. Oysa aynı günün akşamında o İngiliz kadınının (Agatha Christie/On Küçük Zenci) teker teker zenci bibloları devirdiği olayın düğümlerini çözüyordum. Bir gerilim, bir hüzün... Dur bakalım dedim kendi kendime, vardır bunda bir iş "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" (Tefvizname/Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendi)...

Unknown dedi ki...

Sevgili Serap, öncelikle tebrik ediyorum bilgin ve hızın için.
İnşallah seversin, İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası adlı kitabını kazandın. Mail adresime sana ulaşabileceğim bir adres yazarsan en yakın zamanda kitabına kavuşabilirsin.
Bu arada bloğumun sıkı bir takipçisi olduğunu gösterdin zira özellikle iki soruyu bloğu takip edenler kolaylıkla bulabilirdi.
İlk yarışmamın talihlisi oldun, tekrar tebrikler...

Enes dedi ki...

Aaa geç kaldım, uzun bir süredir adam akıllı bilgisayar başına geçemiyorum. Tebrik ederim Serap. :\

SERAP dedi ki...

Teşekkürler,sanırım zevklerimizin benzer olmasında bu hızın payı büyük.Gerçekten heyecanlanmadım desem yalan olacak:)