Pazar, Şubat 17, 2008


YAZA YOLCULUK

Tomris Uyar

Yazarla bu kitabıyla tanıştım ve kitabı aldığıma da pişman oldum. Benim fikrimce çok sevimsiz bir kitap. Her sayfada içki ve sigara geçen bir kitap ne kadar güzel ve etkili olabilirse bu kitap da bence öyle.Bu kitabın bir de ödüllü olduğunu düşünürsek ödüllerin neye göre verildiği de başlı başına bir muamma olarak karşımıza çıkıyor.Sıkıcı, her sayfası alkol kokan, edep dışı anlatılara isim koyup "buyrun size hikaye" diyen yazara ve daha başka yazarlara ne denilebilir onlar yazmışlar biz de okuyoruz, onları kıymetlendiriyoruz.
Ben bu kitaba hikaye kitabı dersem ve tavsiye ediyorum dersem nice büyük hikayeciye ayıp etmiş olurum.
Kitabın konusuna gelemiyorum, çünkü söylenecek bir konu olduğunu sanmıyorum.

5 yorum:

Okyanu∫takί rüzgar ~ dedi ki...

Keşke biraz daha acsaymışsınız. Eğer ki ödüI verilecek kadar kıymetliyse vardır elbet bir marifeti

=)

Unknown dedi ki...

Sevgili Okyanustaki rüzgar, hoş geldiniz... Bu kitabı, beni baştan ayağa hayal kırıklığına uğrattığı için güzel sözlerle ifade etmedim. Yorumumda da dediğim gibi, anlatacak konu olduğunu sanmıyorum. Bir gün elinize geçer de okursanız, demek istediklerimi daha iyi anlarsınız fikrimce.
Ödüllerin neye göre verildiği kocaman bir "?" bence. Çok satan kitapları, bol bol reklamı yapılan kitapları okumak yerine kendi araştırmalarım sonucu bulduğum kitapları okumayı seviyorum. Ne yazık ki bu kitapta yanıldım ama bir şekilde yazarla tanışmış oldum.
Bence "ödüllük" bir kitap değil...
teşekkür ederim yorumunuz için, her zaman beklerim...

Butterfly dedi ki...

ilk kez iyi değil bu kitap diye bir tanıtım yazısı gördüm, tuhaf bir şekilde hoşuma gitti ama, doru ya, bu kitabı okuyun demek kadar okunası değil diyede uyarmak lazım:() bende mi yapsam:)

Unknown dedi ki...

:-)) doğruyu söylemek gerek, değil mi ama. beğenenler olabilir bu kitabı ama ben zaten kendi düşüncelerimi yazıyorum. edebiyat eleştirmenliği yapmıyorum. kitabın bendeki izlerini tarif ediyorum subjektif bir değerlendirme yani.
biraz sert yazdım ama ne yapalım öyle düşünüyorum :-) her yazılan güzel olamaz tabi.

SERAP dedi ki...

Tomris Uyar'ı yazdıklarından değil çevirilerinden tanıyorum. Çevirilerinin düzlüğü beni etkilemiştir her zaman ama kendi kitaplarının niteliği hakkında hiç bilgim yok.Ödüllü kitaplar konusunda da seninkine benzer şeyler düşünüyorum.Ödülün neye verildiği bilinerek değerlendirmek gerekli ödüllü kitapları.
Çevrende hiç kütüphane yok mu?Ben hakkında hiçbir şey bilmediğim yazarların kitaplarını öncelikli olarak kütüphaneden(bulabilirsem) almaya çalışıyorum.Paranı seveceğin kitaplara ayırabilmek için bence yararı olur.Sevgilerle...