Pazartesi, Temmuz 14, 2008


MILLENNIUM ACTRESS - SENNEN JOYÛ

Gençliğinde
ünlü bir film yıldızı olan Chiyoko Fujiwara'nın hayatının belgeseli yapılmak istenir. 1930'dan 1960'a birçok filmde başrol oynayan Chiyoko, kariyerinin zirvesindeyken bırakır sinemayı ve inzivaya çekilir. Belgesel yapımcısına ve kameramana kendi evinde anlatır hayatını, oynadığı filmleri. Chiyoko anlatırken yapımcı ve kameraman da kendilerini onunla birlikte film setlerinde bulurlar.

Oldukça enteresan bir kurgusu var animenin. Ani geçişler, geriye dönüşler, filmle gerçeğin birbirine girdiği sahneler... Yapımcı ve kameramanın varlığıyla filme komedi unsuru dahil olsa da genelinde türü fantastik dram.

Filmde bir anahtar mevzusu vardır ki, Chiyoko henüz çocuk yaşta sayılırken bir isyancıyla çarpışır yolda. Peşindekilerden kaçan bu adamın düşürdüğü anahtarı alır ve anahtarı ona vermeyi saplantı haline getirir. Yıllarca arar bu adamı. Yalnız bu arayış bir gerçek mi yoksa tamamen senaryo mu orası biraz askıda kaldığı için filmi tam anlamıyla çözmek mümkün olmuyor.

Seyirlik bir anime. Çok fazla beklentisi olmayanlara....








2001 yapımı, bir Satoshi Kon filmi, 1 saat 27 dk.

4 yorum:

ilham perisi dedi ki...

Çok fazla beklentisi olmayanlara demişsin ben izleyebilirim o zaman ,ilginçmiş konuda ..

cinar dedi ki...

Yaaaaaa bir sürü anime seyretmişsin, çok kıskandım! :) Bir an önce seyretmek istiyorum hepsini de, animelere bayılıyorum ben de :)

Unknown dedi ki...

:-) Çınar, asıl seni kıskanmalı:-)
Seri halinde pek çok anime izlemişsin. Animelere yeni başladım, izlemediysen muhakkak Hadashi no Gen'i ve Grave of the Fireflies'ı izlemelisin. Beğeneceğine eminim.
Filmleri ve altyazılarını internetten bulabilirsin. Ben öyle izledim. Ama muhakkak orjinal diliyle izle, tadı bambaşka.

sevgiler...

cinar dedi ki...

Grave of the Fireflies'ı seyretmiştim, senin yazınla tekrar hatırlayınca da çok sevinmiştim hatta :) Biz epeydir film şeklinde değil de dizi film şeklinde anime seyrediyoruz. Sen seyretmediysen ben de sana Full Metal Alchemist ile Avatar'ı tavsiye ederim. Şimdi Cowboy Bebop'lara başladık bakalım...
Sevgiler :)