Çarşamba, Eylül 03, 2008


THE BUCKET LIST ( Şimdi ya da Asla )

Başrollerini Jack Nicholson ve Morgan Freeman'ın paylaştığı 2007, ABD yapımı başarılı bir film.

Morgan Freeman'ın Carter adında kanser hastası bir araba tamircisini oynadığı filmde, Jack Nicholson milyoner Edward Cole'u canlandırıyor ve o da kanser hastası.
Bu iki uç karakterin yolları Edward'ın yöneticiliğini yaptığı hastane odasında kesişiyor.


Edward kendi uyguladığı hastane politikası gereği çift kişilik odada yatmak zorunda kalır. Onunla aynı odayı paylaşan araba tamircisi, bilgi yarışması meraklısı Carter'la aynı tedavilerden geçerler ve doktorları ikisine de altı ay ömürleri kaldığını söyler.
Carter'ın hazırladığı "ölmeden önce yapılacaklar listesi"ne Edward da kendi maddelerini ekler; paraşütle atlamak, Himalayalar'a tırmanmak, dövme yaptırmak gibi Carter'in dilekleri yanında bol heyecanlı maddeler ekler listeye.
Ve Edward, Carter'a listeyi gerçekleştirmeyi teklif eder. Carter karısının ikazlarına rağmen kabul eder teklifi ve Edward'la birlikte bol keyifli, heyecanlı dileklerini gerçekleştirirler.

Fransa'dan Mısır'a, Himalayalar'dan Tac Mahal'e uzanan uzun maceralardan sonra Amerika'ya geri dönerler. Carter evine gelir ama o gece fenalaşır. Sonrası...

Jack Nicholson'ın mükemmel oyunculuk sergilediği komedi-dram karışımı oldukça hoş bir film.Tavsiye ederim, izleyin...

2007, ABD yapımı
Rob Reiner filmi,
97 dk.


sırada başrolünü Jack Nicholson'ın oynadığı bir başka film, Guguk Kuşu ( 1975 yapımı) var, yakında...
sonrasında ise muhteşem bir film, It's a Wonderful Life (1946 yapımı)...

1 yorum:

Geveze Kalem dedi ki...

Evet, gerçekten filmi aynı anda izlememiz tesadüf olmuş.:) Listeye Edward'ın eklediği "dünyanın en güzel kızını öpmek" ve Carter'ın eklediği "yabancı biri için büyük bir iyilik yapmak" maddelerinin gerçekleştiği sahnelerde gözyaşlarımı tutamadım. Ben de sıraya Jack Nicholsan'ın bir filmini koymuştum, adını hatırlamıyorum şimdi ama izler izlemez sana yazarım. Zaten bu adamın bütün filmelerine bayılıyorum ben. Mesela obsesif bir karakteri canlandırdığı bir filmi vardı, bak şimdi onun da adını hatırlayamadım, neyse bunları hatırlayıp sana yazacağım. Eminim eğer izlemediysen seveceksin.
Sevgiler...