Salı, Ekim 21, 2008


THE PARADINE CASE / PARADINE DAVASI / CELSE AÇILIYOR

1947,ABD yapımı bir Alfred Hitchcock filmi.
Romandan sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde Gregory Peck ( İlk kez, yine Hitchcock imzalı Spellbound'da izlemiştim, bu ikinci ama devamı gelecek) ve Ann Todd var.

Gelelim filmin konusuna:

-açıklayıcıdır bilginize-
Genç ve güzel Bayan Paradine yaşlı,zengin ve kör kocasını zehirleyerek öldürmekten suçlanmaktadır. Kendisini savunması için ünlü avukat Anthony Keane'i tutar. Keane, eşine âşık genç ve yakışıklı bir avukattır ama Bayan Paradine ile karşılaştığı ilk günden itibaren ondan etkilenir ve onun masumiyetine inanır. Ve onu kurtarmak için Bayan Paradine kendisine pek yardımcı olmasa da davayı alır.


Keane, bu olayda Bay Paradine'in yanından hiç ayrılmayan, onun genç sadık hizmetkarı Andre'nin parmağı olduğunu düşünmektedir. Ve onu bulmak için Paradine ailesinin başka bir şehirdeki evlerine gider ve onu orada bulur. Andre önce Keane'le konuşmaktan kaçar ama sonra ona Bayan Paradine'ın kötü biri olduğunu söyler sadece.


Keane, Bayan Paradine'dan çok etkilenmiştir. Kimsenin dediğini dinlemez ve onu savunmak için suçu Andre'nin işlediğini iddia eder.
Ama olaylar hiç de Keane'in düşündüğü gibi değildir. Bayan Paradine, suçun Andre'nin üzerine kalacağını anladığı sırada itirafını yapar...
Mahkeme biter ve Keane, karısını kendisini beklerken bulur.

...................................................


Kalbiyle hüküm veren bir avukatın büyük yanılgısı, Paradine Davası.
Hitchcock severlere...


bir Alfred Hitchcock filmi
1947, ABD
Türkçe altyazılı
siyah-beyaz
suç, drama, mahkeme


IMDb puanı 6.4/10.

Hiç yorum yok: