Perşembe, Ekim 16, 2008


TO CATCH A THIEF / HIRSIZLAR KRALI

Başrollerinde Cary Grant ve Grace Kelly'nin oynadığı 1955, ABD yapımı bir Alfred Hitchcock filmi.

-açıklayıcıdır bilginize-
Gelelim Hırsızlar Kralı'nın konusuna:
Eski bir mücevher hırsızı olan John Robie ( Cary Grant)
Fransa Riviera'da lüks otellerde yapılmış olan bir dizi mücevher hırsızlığından sorumlu tutulmaktadır. Bütün şüpheler Robbie'nin üzerindedir. Çünkü soygunlar "Kedi" lakabıyla bilinen Robie'nin tarzına uygundur.

Robbie her ne kadar mücevherleri kendisinin çalmadığını söylese de polisin göz hapsindedir ve kendisini temize çıkarmak için onu taklit eden hırsızı bulmaya kararlıdır. Robie, önce sigorta şirketinden zenginlerin listesini alır. Listenin ilk sırasında zengin dul Jessie Stevens ve güzel kızı Frances Stevens (Grace Kelly) vardır. Robie anne ve kızının kaldığı otele yerleşir. Onlardan kimliğini gizler ama bir süre sonra Frances Stevens onun "Kedi" lakaplı mücevher hırsızı olduğunu anlar.

Kız, Robie'den hoşlanmaktadır ve Robie de kızın annesinin mücevherleriyle gerçek hırsızı tuzağa düşürmeyi planlamaktadır. Macera peşinde olan Frances, ona beraber çalışmayı teklif eder. Robie aksini söylese de Frances onun hırsız olduğunu düşünmektedir ve bir gün annesinin mücevherleri çalınır. Polis geldiğindeyse Robie çoktan kaçmıştır. "Kedi" olduğu sanılan bir adam ölü bulunur. Robie, kendisini taklit eden hırsızın ölen adam olmadığını düşünmektedir ve Frances de ona artık inanmıştır.

Bir balo düzenlenir.Gerçek hırsızı yakalayabilmek için Frances ve Robie de baloya katılır. Robie çatıdaki yerini alır. Hırsız çaldığı mücevherlerle çatıda yürürken Robie'yle karşılaşır. Hırsız, eskiden birlikte çalıştıkları arkadaşlarından biridir, kendisine aşık bir kız...

................................................

Güzel bir Hitchcock filmi. Yönetmen bu filminde de kendini gösteriyor. Robie
(C. Grant), polisten kaçarken bindiği otobüste yönetmenimizin yanına oturuyor. Ama Cary Grant'ın başını çevirip bir bakışı var ki yönetmene, gülmemek mümkün değil. İşte o kare:













bir Alfred Hitchcock filmi

1955, ABD yapımı

Türkçe altyazılı

106 dk.

suç, gizem, romantik, thriller (heyecan)

IMDb puanı 7.5/10.

Hiç yorum yok: