Salı, Ocak 06, 2009

BU ARALAR...

Bu aralar yazamasam da pek çok film izledim yine. Hint sinemasını keşfe çıktım bu sefer ve ülke sinemasının klasik Hint filmi imajına uymayan iki filmini izledim.
Kör, sağır ve dilsiz bir kızın öğretmeni ile ilişkisini konu alan, fikrimce tam puanlık "Black" (2005 yapımı) ve ülkemizde de yayınlanan "Kim 500 Milyar İster" adlı yarışma programının Hint versiyonunda büyük ödülü kazanan kenar mahalle gencinin hikayesini anlatan "Slumdog Millionaire" (2008 yapımı)... İki filmi de izleme listenize ekleyin derim. Özellikle "Black"...

Başrolünde Leam Neeson'ın oynadığı 2008 yapımı, kaçırılan kızının peşine düşen babanın kızını kurtarma macerası "Taken"; başrolünde Hugh Jackman ve Christian Bale'in oynadığı 2006 yapımı iki sihirbazın hikayesinin anlatıldığı pek beğendiğim "The Prestige"; efsanevi müzik grubu Abba'nın şarkılarıyla süslenmiş Meryl Streep'e ilave ünlü oyuncuların da yer aldığı 2008 yapımı "Mamma Mia"; başrolünde Leonardo DiCaprio'nun oynadığı 2006 yapımı "Kanlı Elmas" -ki bu filmi de beğendim-; Robin Williams'ın oldukça farklı bir role büründüğü müzik dolu 2007 yapımı "August Rush"...

Bu arada yeni yılın ilk kitap siparişini de verdim. Yeni kitaplarımın bir-iki gün içinde elime geçeceklerini umarak şöyle listeleyelim:

* Sezgin Kaymaz'ın son kitabı "Ateş Canına Yapışsın"
* Bu Şehr- İ Stambul ki... Osmanlının İstanbul Macerası/ Radi Dikici
*
Efrasiyab'ın Hikayeleri / İhsan Oktay Anar
*
Eskici ve Oğulları / Orhan Kemal
* Har / Murat Uyurkulak
*
İbrahim Efendi Konağı / Samiha Ayverdi
*
Kitab- ı Duvduvani / Y. Hakan Erdem
*
Sultana'nın Rüyası Padmarag / Tarihin İlk Feminist Ütopyaları/ Begum Rokeya
*
Tatlı Rüyalar / Alper Canıgüz

Bir de 9 Ocak Cuma günü yayınlanacak olan Monk'un yeni bölümünü sabırsızlıkla bekliyorum...

5 yorum:

cinar dedi ki...

Hint filmlerine geçiş yapmışken Shaolin Soccer diye bir film vardı. Hintli bir kızın futbol sevdasıyla ilgili. Çok keyifliydi, tavsiye ederim.

Prestige'i ben de çok severim.

Kitaplara gelince sadece Efrasiyab'ın Hikayeleri'ni okudum daha önce. Anar'ı seviyorum :)
Sevgiler.

cinar dedi ki...

film Hint yapımı değil bu arada. Hintli bir kız var diye aklıma hemen bu film geldi :)

cinar dedi ki...

bak yaaaa :) yanlışlığı en başta yapmışım ben. o dediğim filmin ismi Bend It Like Beckham'mış yahu :)) Ama Shaolin Soccer da yine komedi filmiydi, o da keyifliydi o ayrı :)

denizanasi dedi ki...

biz almanyada yaşadığımız dönemde türk video dukkanları vardı. hatta eve teslim yaparlardı.. bizde sürekli türk ve hint filmleri izlerdik. hatta "aşk hikayesi" diye bir film vardı ki hala severek izlerim.. hint müzikleri için bile seyredilirler..

Unknown dedi ki...

Çınar, amma güldürdün beni :-)
Dediğin filmlere bakarım.

Denizanası, klasik Hint filmlerini pek sevmiyorum. Bahsettiğim bu iki film klasiklerden farklı. "Slumdog Millionaire" Altın Küre'yi de kaptı zaten.
Dediğin filme bakarım.

sevgiler...