Perşembe, Ocak 03, 2008


İNSANLIĞIN MEDENİYET DESTANI

Roger Garaudy

Ünlü Fransız düşünür, yazar Roger Garaudy ile tanıştığım kitap, İnsanlığın Medeniyet Destanı.

Dünya medeniyetlerini sanatsal(kendine özgü) bir dil kullanarak anlatmış.Kitap, Medeniyetler konusunda hiç bilgisi olmayanlar için değil ama bu konuda biraz bilgi sahibi olanların bilgilerini özetleyebilecek nitelikte.

Özellikle Amerika yerlilerinin soykırımı, Afrika yerlilerine yapılan soykırım; Rönesansın doğuşu konularında yazdıkları ilginç.

Yazar, koyu bir komünistmiş evvelinde, sonrasındaysa Müslüman olmuş. Kitabında da İbn-i Arabî'nin sözlerine bol bol yer vermiş.
Ezcümle, okumakta fayda var...


5 yorum:

Adsız dedi ki...

mutlu yillaar:) "neyi, nasil, ne zaman istiyorsan oyle olsun" dileklerimle...

Ümit Kurt dedi ki...

Roger Garaudy'nin yazılarını severek okudum. Yıllar önce okumuştum bu kitabı ve çok sevmiştim. Bence de okumakta fayda var ;)

Unknown dedi ki...

Hoş geldiniz, teşekkürler yorumunuz için...

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Mavi gozlu Kizin Guzel Annesi,
Yeni syafana daha once gelmis miydim yoksa yeni degisiklikler mi yaptin bilmiyorum ama yine girer girmez bir huzur kapladi beni. Muzik harika, tanittigin kitap bulsam da okusam duygusu yaratti ve kenardaki alti cizili sozler fikri cok hos bir fikir. Oyle cok oluyor ki o sozlerden; insan donakaliyor okuyunca bazen bir satiri bazen koca bir paragrafi. Seninkine seve seve bir tane yazacagim ama kendim de yaratmaliyim sanirim boyle bir kose. Unutmamak ve paylasmak icin.
Yeni yilda hersey gonlunce olsun sevgilerle...

Unknown dedi ki...

Sevgili yıldıznaf, teşekkür ederim güzel yorumun için... Ben de sana güzel bir yıl diliyorum.
"Altı çizili satırlar"ını bekliyorum...
sevgiler...