Çarşamba, Eylül 24, 2008


THE LADY VANISHES ( KAYBOLAN KADIN)

Alfred Hitchcock imzalı bir gerilim filmi daha. The Lady Vanishes oldukça eski bir yapım, 1938 'de çekilmiş. Hitchcock'un Hollywood'a yerleşmeden önce İngiltere'de çektiği filmlerinden biri Kaybolan Kadın.

Başrollerinde Margaret Lockwood ve Michael Redgrave'in oynadığı filmin konusu kısaca şöyle:
-açıklayıcıdır bilginize-
Film, bindikleri tren düşen çığ yüzünden ilerleyemeyince küçük bir Macar kasabasında mahsur kalan yolcuların, otelde oda bulma telaşlarıyla başlıyor. İngiltere'ye gidebilmek için otelde gecelemek zorunda kalan yolcular arasında genç ve güzel Iris Henderson da vardır. Iris, odasının üst katından gelen sesler yüzünden şikayet ettiği müzisyen Gilbert'la aynı odayı paylaşmak zorunda kalır. Ertesi gün, tren yola devam eder. Trende Iris'e, otelde tanıştığı yaşlı Bayan Froy eşlik eder. Iris, yemek bileti almaya giden Bayan Froy'un dönmemesi üzerine telaşlanır ve trende onu aramaya başlar.

Ama herkes, trene Bayan Froy adında kimsenin binmediğini, Iris'in yanında kimse olmadığını söylemektedir. Iris'e önce kimse inanmaz. Trene binmeden önce kafasına düşen saksı yüzünden halüsinasyon gördüğünü söylerler. Ama Iris, Bayan Froy'un orada olduğunu ispatlayan bazı delillerle müzisyen Gilbert'ı da kendi safına çeker ve birlikte Bayan Froy'u aramaya başlarlar. Yalnız trende, Bayan Froy'un ortadan kaybolmasına sebep olan birileri de onları izliyordur...

Bayan Froy dediği gibi sadece bir dadı mı yoksa peşine bir çetenin düştüğü önemli biri mi?
...




Film, Hitchcock severlerin hoşuna gidecek fikrimce başarılı bir film. Özellikle çekim tarihini de düşünürsek.

bir Alfred hitchcock filmi
1938, İngiltere

gerilim, aksiyon, romantik

97 dk.,
siyah-beyaz
Türkçe altyazılı


IMDb puanı 8.2/10. Top 250'de 187. sırada.

Hiç yorum yok: