Salı, Eylül 23, 2008


WİNDSTRUCK

My Sassy Girl'ü izleyenler için filmin devamı niteliğinde bir aşk masalı. Film, bütün olarak devam filmi değil ama bazı sahnelerde özellikle son sahnede My Sassy Girl'ün devamı olduğu izlenimini bırakıyor izleyicide. Daha doğrusu My Sassy Girl'ün öncesi, Hırçın Kız'ın önceki hayatını anlatıyor Windstruck.

Konusuna gelelim: Kahramanlarımız bir hırsızlık olayında karşı karşıya gelirler. Ne ki polis memuru esas kız, hata yapar ve yanlış adamı yakalar yani esas oğlanı. Kısa süre sonra gerçek anlaşılır.

Daha sonra esas oğlan devriye görevinde kendisine eşlik edecek polisin, onu yanlışlıkla yakalayıp başına işler açan polis olduğunu görür. Birlikte komik maceralar yaşarlar. Esas oğlan, öğretmendir ama polis memuru kızla tanıştıktan sonra, onu görevlerinde yalnız bırakmaz ve peşinden gider. Çünkü kıza aşıktır ve ona birşey olmasından korkuyordur. Genç polis, yine bir olayın peşindeyken o da gider peşinden ve kazara polisin silahından çıkan kurşunla vurulur...

Devamını yazmayacağım ama filmin şu meşhur "Ghost" filmine benzer sahneleri olduğunu, filmin fantastik sahneleriyle filmin bir aşk masalına dönüştüğünü ve Güney Korelilerin romantizmi çok güzel ifade ettiklerini söylemeliyim.

Ayrıca Amerikan sinemalarında gördüğümüz müstehcen sahnelere benzer hiçbir sahne yok ve bu da Güney Kore filmlerini farklı bir yere oturtuyor. Çok daha naif ve çok daha güzel romantizm var filmlerinde.




bir Jae-young Kwak filmi

2004 yapımı, Güney Kore
dram,romantik, komedi,suç
123 dk.
Türkçe altyazılı

Hiç yorum yok: