Pazartesi, Eylül 22, 2008

MY SASSY GIRL / HIRÇIN KIZ

Sinemaya merak saldığım şu günlerde en keyif alarak izlediğim, favori filmlerim arasında yerini almış, romantik komedi sevenlere hatta sevmeyenlere bile tavsiye edilebilecek bir film My Sassy Girl.
( Sevmeyenlere tavsiyem bu film Güney Kore sineması, alıştığımız Hollywood filmleri gibi değil. Çok daha başarılı, çok daha naif...)

Güney Kore sinema serüvenim bu filmle başladı ( Dizi olarak Düşlerimin Prensi'yle ) ve bambaşka bir sinema dünyasına adım attığımı hissettim. Güney Kore sineması izlemeye devam...

-açıklayıcıdır bilginize-
Gelelim ülkesinde ve çevre ülkelerde rekorlar kıran, sonrasında bir ABD film şirketi tarafından çekim hakları satın alınan Hırçın Kız'ın konusuna:
İlk karşılaşma metro istasyonunda sarı çizgiyi geçip raylara düşmek üzere olan alkollü genç kızın kolej öğrencisi Kyun-woo tarafından geri çekilmesiyle olur. Ardından metroya binerler. Genç kız olaylı metro yolculuğu sırasında ( herkese sataşma, istifra...) bayılıp yere düşmeden önce kendisini kurtaran Kyun-woo'ya dönerek "Sevgilim" der ve düşer. Kyun-woo, kızla alâkası olmadığını söylese de yolcuların tepkisinden korkar ve kızı sırtına alır, bir motele götürür.


Ertesi gün kız onu arar ve görüşmek istediğini söyler. O günden sonra kızla aralarında komik ve duygusal bir ilişki başlar. Kızın hırçınlığı ve Kyun-woo'nun naifliği birleşince harika bir hikaye çıkmış ortaya.


Ve önemli bir karar verirler. Birbirlerine mektup yazarlar, zaman kapsülü adını verdikleri bir kaba mektupları koyarlar ve bir ağacın dibine kapsülü gömerler. İki yıl sonra aynı ağacın dibinde buluşacaklar ve mektupları okuyacaklardır. İki yıl hiç görüşmeyecekler ve böylece sevgilerini sınayacaklardır. Sonrası ne mi olur? İzleyin...

"Kader, sevdiğin kişi için tesadüflerden bir köprü inşa etmektir."...

Kyun-woo'nun topuklu ayakkabı giydiği sahne, kızın piyanoyla çaldığı müzik, son sahne unutulmayacak sahneler. Bu sahnelerden bolca var filmde.

Film, Ho-sik Kim tarafından yazılan aşk mektuplarının - internette yayınlanmış- kitaplaştırılması ve sonrasında filme çevrilmesiyle oluşmuş. Yani filmin hikayesi -pazarlama stratejisi değilse tabi- gerçekmiş.

bir Jae-young Kwak filmi
2001 yapımı, Güney Kore

dram, komedi, romantik

Korece, İngilizce ( Türkçe altyazılı)

123 dk.


IMDb puanı 8.1/10.


Şu an dinlediğiniz müzik de bu filmde Hırçın Kız'ın piyanoyla çaldığı müziğin flüt versiyonu. Umarım beğenmişsinizdir...

1 yorum:

cinar dedi ki...

:) Çok teşekkürler tekrar. En kısa zamanda :)
Sevgilerimle.