Cumartesi, Ekim 04, 2008

HARVEY

Yine güzel ve keyifli bir film. Filmin başrolündeyse Alfred Hitchcock filmlerinin meşhur yüzü James Stewart var. 1950, ABD yapımı Harvey, Mary Chase'in Pulitzer ödüllü aynı adlı oyunundan sinemaya uyarlanmış.

-açıklayıcıdır bilginize-

Gelelim filmin konusuna: Elwood P. Dowd, annesi öldükten sonra onun evine yerleşen ablası Veta ve yeğeni Myrtle ile yaşamaktadır. Ablası Veta, kızına uygun damat adayı aramaktadır ama kardeşi Elwood'un arkadaşı (!) Harvey, eve gelen misafirleri kaçırmaktadır.

İşin tuhafı, Harvey iri boyutta bir pooka tavşandır ve Elwood'un hayali arkadaşıdır. Harvey'i Elwood'dan başkası görmez. Ama tüm kasaba Harvey'i kanıksamıştır. Elwood, her dışarı çıkışında hayali arkadaşı Harvey'e yol verir, ona kapıları açar, onun için bir palto ve tepesinde iki delik açılmış bir şapka taşır. Harvey'in eve gelen insanları kaçırmasına öfkelenen yeğeni Mrtyle'in, annesi Veta'yı kışkırtmasıyla Veta, Elwood'u akıl hastanesine yatırmaya karar verir.


Hastaneye gittiklerinde doktor yanlışlıkla Elwood yerine Veta'yı hastaneye kapatır.Gerçek anlaşıldığında Elwood çoktan hastaneden çıkmıştır. Doktorlar, hemşire ve hasta bakıcı Elwood'u aramaya koyulurlar ve bulurlar. Elwood'u hastaneye getirirler ve ona iğne yapacakları sırada Veta, taksicinin iğne olan hastaların normale döndüklerini ama bunun hiç de iyi olmadığını söylemesi üzerine,aslında Harvey'le yaşamanın çok da kötü olmadığını düşünür ve Elwood'u hastaneden çıkarır. Elwood, Harvey ve Veta eve doğru yola koyulurlar...

pooka: Pooka, Kelt folkloründe yer alan ve adı geçen sayısız periden biridir.

bir Henry Koster filmi

1950, ABD

komedi

104 dk.

Türkçe altyazılı


IMDb puanı 8.2 /10. Film Top 250 'de 171. sırada.

Hiç yorum yok: