Salı, Ekim 07, 2008

THE TROUBLE WITH HARRY

Alfred Hitchcock imzalı bir kara komedi Harry'nin Derdi. Jack Trevor'ın romanından beyaz perdeye uyarlanmış. Filmin başrollerinde John Forstyhe, Edmund Gwenn, Shirley McLein, Mildred Natwick oynuyor.

-açıklayıcıdır bilginize-

Gelelim filmin konusuna: Ormanda avlanan kasaba sakini yaşlı Kaptan Wiles, orada başından vurulmuşa benzeyen bir cesetle karşılaşır. Tavşan avlayacakken adamı yanlışlıkla kendisinin vurduğunu düşünür. Tam cesedi saklamak üzereyken cesedi daha önce gören küçük bir çocuk annesiyle birlikte çıkagelir. Kaptan bir ağacın arkasına gizlenir ve olanları izler. Gelen kadın yerde yatan adamı tanıyordur ve ona "Harry" demiştir. İşin ilginci kadın Harry'nin ölümüne sevinmektedir. Kadın ve çocuk gittikten sonra kaptan kadının sözlerinden adamın pek de sevilmeyen biri olduğunu düşünür. Tekrar cesedi tutup kaldıracakken bu sefer kasabanın diğer sakinleri sırayla gelip görürler cesedi. Kasabanın ressamı resim yapmak üzere gittiği ormanda cesetle karşılaşınca oturur ve resmini yapar cesedin yani Harry'nin. Bir dilenci ayakkabılarını çalar. Kasabanın gözleri bozuk doktoru kitap okumak için gittiği ormanda cesede takılır ve yere düşer ama cesedi farketmez bile. Kasabanın Kaptan Wiles'a tutkun sakini yaşlı bayan da gelir oraya ve Kaptan Wiles'a sıırını saklayacağını söyler ve onu çaya davet eder.


Kaptan Wiles kasabanın ressamı geldiğinde saklandığı yerden çıkar ve ona olanları anlatır. Harry'i birlikte gömmeyi teklif eder. Küçük bir araştırma yaptıktan sonra Harry'i birlikte gömerler. Ama Kaptan Wiles'in avlanırken attığı üç kurşunun yerini bulduklarında Harry'i kaptanın vurmadığını anlarlar. Kaptan, Harry'i gömdükleri yerden çıkartmaları gerektiğini söyler ve Harry'i çıkarırlar. Ama sonra tekrar gömerler. Kaptandan hoşlanan bayan, kaptanın evine gider ve ona Harry'le ilgili bazı şeyler anlatır. Ve ikisi birlikte Harry'i tekrar çıkarırlar gömdükleri yerden. Sonra birlikte cesedi gören çocukla annesinin evine giderler. Ressam da oradadır. Çocuğun annesi, Harry'nin kocası olduğunu söyler. Ve birlikte ormana giderler ve ağacın arkasına sakladıkları Harry'i tekrar gömerler.

Ressamın tablolarına alıcı çıkar. Ressam, tabloları için para istemez ama arkadaşlarına bazı hediyeler ister. Bu arada kasabanın şerifi bakkal dükkanında ressamın yerde duran bir resmini görür. Resim, ressamın Harry'i ilk gördüğünde yaptığı resimdir, ölü adam portresi...


Resim ve ayakkabıları çalan dilencinin sözleri üzerine şerif işe koyulur. Araştırmaya başlar ama önüne hep bu dörtlü çıkar...

Farklı bir Hitchcock filmi ama keyifli bir seyir...


bir Alfred Hitchcock filmi

1955, ABD

99 dk.
kara komedi
Türkçe altyazılı


IMDb puanı 7.2 /10.

Hiç yorum yok: