Pazartesi, Aralık 14, 2009


Nihayet yeni kitaplarıma kavuştum. Yeni kitaplar yeni yazarlar demek. Mesela çokça işittiğim, hakkında tek bir olumsuz yorum okumadığım Murat Menteş Dublörün Dilemması ve yeni çıkan kitabı Korkma Ben Varım'la bir ilk. Daha önce okuduğum Tatlı Rüyalar'ın referansıyla Alper Canıgüz'ün Oğullar ve Rencide Ruhlar'ı, "hapisten kaçış" (Monte Cristo ve Prison Break sevgimden anlaşılacağı üzere) konulu Henri Charriere imzalı meşhur kitap Papillon/Kelebek, yazar araştırması yaparken karşıma çıkan benim için yeni bir isim Thomas Bernhard'ın Beton'u, bir-iki blogda (şu an çıkartamadım) gördüğüm, övgüyle söz edilen Patricia Highsmith'in Merhameti Ertelemek'i, yeni çıkan kitaplardan tarih konulu Resmi Tarih Yalanları, sevgili Serap'ın (Beynimin İçindekiler blog sahibesi/ tam bir kitap âşığıdır kendileri) iştah açan yazılarıyla övdüğü Şebnem İşigüzel Sarmaşık kitabıyla ve yine Serap referanslı Aslı Erdoğan kitabı Mucizevi Mandarin'le ( bir ilk kitap olacak), arka kapağında Nurullah Genç yazısını görünce pek sevdiğim şairin referansıyla Nurettin Durman'ın Öksüz Çocuklar Galerisi'ni, matematik üzerine Yunan yazar Apostolos Doxiadis'in Petros Amca ve Goldbach Sanısı'nı, Mehmet Aycı'nın Bunların Hepsini Okudun mu? kitabı, Hayy Kitap'tan Prof.Dr.Ahmet Rasim Küçükusta kalemiyle Biri Bizi Hasta Ediyor'u ve her kitapseverin kitaplığında yer alması gereken inceleme kitaplarıyla Berna Moran'ın Türk Romanına Eleştirel Bir Bakış'ı (1.cilt) kitaplıkta yerlerini aldı.
Küçük kuzumu da unutmadım tabi. Kısa süre önce Kaknüs Yayınları'ndan çıkan Cemile serisinin on küsur kitabını aldıktan sonra serinin diğer kitaplarına ara verip Tudem'in keyifli kitaplarından Obur Prenses'i aldık kendisine. Bir de okumayı çok seven iki komşu çocuğuna da Monte Kristo Kontu, Küçük Kadınlar, Define Adası ve Güliver'in Gezileri'ni hediye aldık.
Aldık aldık da daha kitapların kapağını açmadan yeni kitap hayalleri kuran okura ne denir bilemedim şimdi :-)
iyi okumalar herkese...

15 yorum:

kaldırımçocukları dedi ki...

bir kaç arkadaşım benim bu gözümün doymazlığına birbirlerinden haberdar olmaksızın " senin gözünü ancak toprak doyurur" demişlerdi :) bence haklıydılar :)

Adsız dedi ki...

Yanında sıcak bir çay ile keyifli okumlar diliyorum size. Mucizevi Mandarin'i tek geçerim. Bende müptelası olacaksınız Aslı Erdoğan'ın. Kitap kokusu gibi var mı ? :)))))

billur dedi ki...

Sevgili Ekmekçi Kız;

Berna Moran'ı seçmiş olduğunuz kitabı çok güzeldir ve sıkıcı değildir.

Obur Prenses güzel mi? Kaç yaş civarı için?

Ben de Kitap Kurdu dediğinden beri Aslı Erdoğanları aldım ama uygun zaman belirlemeye çalışıyorum okumak için.
İyi Okumalar
Sevgiler
Billur (Ayşenin Kitap Kulübünden)

billur dedi ki...

öZÜR DİLERİM. Sevgili Evvel ZamAN iÇİNDE diyecektim. Arka arkaya yorum yapınca kafam karıştı:)

Berrin dedi ki...

kitap gerçekten bir aşk..henüz okumamış olduklarımızın bile orda olması bizi bekliyor olması kokusu gercekten muhtesem bır duygu. onlara dokunmak bakmak..
aldıgın kıtapları okudukca yorumlarını paylasmanı beklıyorum..
ben hala elıf safak arafla cebellesıyorum :)

birde düşündüm de ben yeni yazarlardan cok klasıklerı ve kendını bır sekılde ıspatlamıs yazarlarlayım..bir süredir cok satanların dısına cıkmadıgı farkettım sımdı..

Sera dedi ki...

Kelebek'i gördüm ilk olarak-algıda seçicilik :) İlk okuduğum romanlardan biri olduğu için yeri ayrıdır. Sarmaşık için ne düşüneceksiniz acaba. İyi okumalar.

Unknown dedi ki...

Sevgili kaldırım çocukları, :-)

Sevgili kitap kurdu, teşekkür ederim. İyice meraklandım şimdi :-)

Sevgili Billur, Berna Moran'ın diğer iki kitabını da ekleyeceğim kitaplığıma.
Obur Prenses'i beş yaşındaki kızıma aldım. Keyifli bir kitap yalnız çok ucuz olmamasına rağmen cildinde kopmalar oldu. Yani yeni kitap bantla tadilattan geçti.

Sevgili Berrin, katılıyorum sözlerine. Araf'ı henüz okumadım. Yorucu bir kitap mı?

Sevgili Sera, :-) Kelebek'ten çok şey bekliyorum, kitabın devamı da varmış, Banko. Ama okuduğum yorumlar Banko'nun Kelebek kadar başarılı olmadığını söylüyor, muhtemel ki aksiyon azlığından.

Bu arada senin kitap seçimlerin ve yorumların alacaklar listemi kabarttı diyebilirim. Yeni yayınevleriyle tanıştım yine sayende, mesela Siren Yayınları.

Sarmaşık'a gelince ben de meraktayım :-)

sevgiler...

Berrin dedi ki...

kitap mı yorucu ben mi yorgunum bilmiyorum..yarım bırakmamak adına okuyorum her gün biraz..
aslında basladıgımda sürüklenmiştim sonra tıkandı..elif safak laf cambazı buna dıyecek sözüm yok ama, boş, anlamsız geldi bana..
aşk kitabını sevdım ama..

gülçin dedi ki...

bayılıyorum böyle paketlere! ve fakat bu sanırım bitmeyecek bir açlık. ben de neredeyse ömrümün sonuna kadar okuyacak kitabım olmasına rağmen, hala gözüm raflarda sağda solda, yeni birşey var mı, birşey kaçırıyor muyum diye. herhalde hayatı yakalamak ve tutunmak için bilinçaltında bulduğumuz bir yol bu, ne dersin?

SERAP dedi ki...

Gözün aydın arkadaşım.

Murat Menteş'i bende o kadar çok duydum ama neden almadım bilmiyorum..Eminimki seninde olumlu yorumlarını alırsa kesin alırım ikisini birden.

Sarmaşık her zaman dediğim gibi benim için çok özel bir kitaptır.Helede etkilendiğim iki olay var ki kitapta birini bile tahmin edersen Çöplük'te benden sana hediye olsun ama sakın unutturma bu sözümü:)

Aslı erdoğan hakkındaki düşüncelerinide çok ama çok merak ediyorum.

Alper cAnıgüz'ü bende severim gibi hissediyorum ama onada sıra gelmedi henüz...


Daha uzun ve resimsiz kitapları sıkılmadan dinlemesine rağmen benim kızım bayılıyor cemileye...kime tavsiye ettiysek çok menun kaldı.Bir dahaki sefere altın kitaplardan çıkan yasemin serisine ve yılmaz odaşının alfa yayınlarından çıkan çoçuk öykülerinede bak..Eylül ILgın hepsine bayılıyor.

öptüm,öptüm,öptüm....

ena dedi ki...

Benim gözüme ilk takılan da OĞullar ve Rencide Ruhlar oldu:) Hakikaten sıkıldıkça okunacak türden, keyifli bir kitap:)

Geötiğimiz ay Dublörün Dilemması'nı aldım ben de ama henüz okumaya fırsat bulamadım. Babam el koydu:)

Beton'u da ilk çıktığı dönemde okumuştum.

Yalnız böyle üst üste gördükçe kitapları nasıl iştahım kabarıyor anlatamam. En iyisi ben bir çay suyu koyayım da kitap ortamını hazırlayayım:)

Berrin dedi ki...

MUTLU BİR SENE DİLİYORUM..HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN..

Hayat Belki Bazen dedi ki...

Bol kitaplı mutlu bir yıl dilerim:)

Pell-in dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim ve bayıldım. Çok seviyorum kitap okumayı ve yorumlarını okumayı.Takipçinizim (:

dersaadet dedi ki...

Eskiden, çok iyi bir okuyucu idim. Şimdi, yorgun argın eve gidince uyku öncesi birkaç sayfa okuyabiliyorum. Çok imrendim sana çok.