Perşembe, Ocak 07, 2010


ÖKSÜZ ÇOCUKLAR GALERİSİ

Nurettin Durman

Yazmaya verilen ara uzadıkça okunan kitaplar da birikiyor. Hali hazırda on kadar kitap, hakkında bir-iki cümle yazması için bu okurun gözünün içine bakıyor. Biz de görevimizi yerine getirip bir başlayalım bakalım, gerisi gelir, ne de olsa bu blog okuduğum kitapları öncelikle kendime hatırlatmak için kuruldu. Dökülsün o zaman harfler düşüncelerimin peşi sıra...

Nuretttin Durman hakkında açıkçası fikrim olmadan, tamamen farklı yayınevi, henüz tanışmadığım bir yazar ve okuduğum türler arasında başı çeken romandan farklı türde yazılmış bir kitap seçme arayışındayken, şiirlerini pek beğendiğim Nurullah Genç'in kitap arka kapağındaki sözlerini okuyunca bu kitapta karar kıldık, aldık kitabı ve başladık okumaya.

Nurettin Durman şair ama öncesinde, hayatını idame ettirmek için yaptığı işlerden berberliğiyle tanınan bir şair. Berber şair, şair berber. Bu kitap da şairin memleketinden İstanbul'a gelişi, dükkanına uğrayan ünlü kalemleri, şiir sevdasını, kimi edebiyat dergilerinin (kendi şiirlerinin de yer aldığı) oluşumunu ve geçirdikleri sancılı süreçleri kendi hayatından kesitlerle harmanladığı sohbet havasında bir anı kitabı.

Kısa sürede okudum ama beklediğim keyfi pek alamadım demeliyim...

Artus Kitap, basım yılı 2007, 158 syf.

Hiç yorum yok: