Cuma, Ocak 08, 2010

BUNLARIN HEPSİNİ OKUDUN MU?
Mehmet Aycı

Faydalı bir okuma olacağı izlenimi uyandıran adıyla -ki bu sorunun ardından kitapta epey yazar-kitap listesi bulacağınızı düşünebilirsiniz- kitabı, kitapseveri anlatan bir deneme kitabı. Okuma eylemini, okurun eylemi gerçekleştirirken tattığı heyecanı anlatabilecek bir kitapla dingin bir sefere çıkmak istedim lakin umduğumu bulamadım ya da beklentilerime cevap vermedi diyelim.

Yazar ne anlatmış kitapta: Mesela kitap tutkunuysanız hazineye eş kitaplarınızı ödünç verirken iyi düşünün. Kitabın geri dönüşü olmayabilir olsa bile sizin beklediğiniz çabuklukta ve temizlikte olmayabilir. Ki bu gerçek kitapseverler için üzücü bir durumdur. Okusa da okumasa da kitap biriktiren enteresan kişilikler, sahaf sahaf dolaşıp kitap toplayan eski kitap düşkünleri, birbirlerine kitap listesi çıkaran okurlar, korsan kitaplar ve kitap hırsızlığı yapan aç okurlar... gibi kitap merkezli pek çok denemenin yer aldığı kitap mizahi bir dille yazılmış.

Denemeleri çok leziz bulmasam da çizimler müthiş. Daha önce de bir kitabını okuduğum, çizimlerine aşina olduğum Hasan Aycın'ın çizimleri bu kitapta Mehmet Aycı'nın her denemesenin başında yer alıyor.

Kütüphane Yayınları, basım yılı 2009, 176 syf.

Hiç yorum yok: