Cumartesi, Temmuz 14, 2007


SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI

Ümit Yaşar Oğuzcan

Sevelim ya da sevmeyelim ama Ümit Yaşar'ın iyi bir şair olduğu muhakkak özellikle de taşlamalarının olduğu bu kitabı oldukça başarılı ve komik. Şairin kaleminden herkes nasibini almış. Politik taşlamalardan tutun da doktorundan öğretmenine, müteahhitinden kapıcısına, sporcusuna, avukatından çiftçisine öyle geniş bir yelpazede iğnesini batırmış ki bir yandan gülüyor bir yandan da hak veriyorsunuz şaire. Sezen Aksu'dan dinlediğimiz Namus şarkısının da şairi kendisidir ayrıca.Yine kitap da İntihara Yergi gibi,Kebuter Hanım gibi,İstanbul'un Kızları gibi, Bir Politikacı Konuşuyor gibi, Sadrazam gibi komik ve düşündürücü şiirleri bolca mevcut.

Taşlama türünü sevenlere fikri ne olursa olsun tavsiye edilebilir çünkü şairin kaleminin ucunun değmediği, iğnesini batırmadığı hiçbir şey kalmamış denilebilir:-)

1 yorum:

Beter Böcek dedi ki...

Ümit Yaşarı çok fazla sevmem. Ama Acılar Denizi kitabı yani tüm şiirlerinin yer aldığı kitap muhakkak kütüphanede bulunmalı.

Kitabının adına Acılar Denizi şiirinin adını vermesi daha bir güzel, çünkü bu şiir oğlunun ölümünün üzerine yazılmıştır, dokunur insana...