Cuma, Nisan 18, 2008

Kitaplar arasında dolanıyorum yine... Bir yandan ödünç aldığım, Elif Şafak'ın Siyah Süt'ünü (biraz sıkıldım ama sabırla sonunu getirmeyi düşünüyorum), bir yandan Ahmet Hamdi Tanpınar'ın çok merak ettiğim Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü (kolay bir kitap değil ama zorluğuna rağmen güzel gidiyor), bir diğer yandan da Mario Levi'nin Bir Şehre Gidememek kitabını, hadi bir tane daha ekleyeyim, bir de Adalet Ağaoğlu'nun Ruh Üşümesi'ni (ki pek hazzetmedim kitaptan ama dur bakalım) okumaya çalışıyorum...
Yazıyorum bir yandan... Felsefi, sembolik anlatımlarla uğraşıyorum zihnimde...

Cumartesi merkezi sınavımız var, ehliyet alabilmek için... ve aynı gün direksiyon dersim de başlayacak. Sınavdan değil ama direksiyon başına geçmekten korkuyorum biraz. Bugüne kadar sürmeyi hiç denemediğim, direksiyon simidine bile ellemediğim bir aracı dört teker üzerinde yolda kaydırma düşüncesi (ki ben çarpışan arabalarda bile sürücü yerine oturmadım hiç) biraz tedirgin etse de inşallah üstesinden gelirim.

Blog yazarlarının yazılarını (hikaye, deneme, şiir..) merakla ve severek okuyorum. Bazılarını çok başarılı buluyorum. Kitapları çıksa muhakkak alırım. Yani okuma serüvenim kitaplarla sınırlı değil...

şimdilik havadisler bu şekilde :-)

6 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Merhaba, iadeyi ziyeret yapayım dedim. Çok beğendim sayfanı. Bundan sonra sık paylaşımlar olmasını dilerim.
Ehliyetimi bende yeni aldım. Seni anlıyorum. Bende senin gibi hiç bilmiyordum. Ama direksiyon başına oturduğum ilk gün daha 5 dk içinde trafige çıkardılar. Yani makbulü böyleymiş. Terafiğin o yoğunluğunda öğrendim. Daha iyi oldu. Boş alanda herkes sürer.Sınavınd abaşarılar sana. Sayfamda benimde o direksiyon sınavı ve yazılı sınavbda yaşadığım stresler var:) Bak istersen. Sizden önceki sınavda aldım ehliyetimi. Ve yazılıda kurs birincisi oldum. Seninde atlatacağına eminim. Kolay gelsin. Sevgiyle kal. Başarılar.

SERAP dedi ki...

Senin okuma yeteneğine sahip bir insanın, Elif Şafak okumak için Siyah Süt'ten başlaması birz kötü olmuş aslında.Önceki kitaplarının yarısını okuduğum için ben bu kitapta mola verdiğini düşündüm ama ilk defa okuyan biri vasat bir yazar olduğunu düşünebilir. Saatleri ayarlama Enstitüsü bende de var ve sen sıradakilere yazdığından beri bakıp duruyorum.Hatta aynı anda okuyup yayınlasak nasıl olur diye bile düşündüm,bakalım nasıl farklı lezzetler yakalamışız diye konuşurduk ardından da.Başlamak için geç mi kaldım yoksa:)
Yazılı sınavla ilgili bir sorunun olmayacağına eminim,rabbim zihin açıklığı versin.Derslerde eminimki çok eğlenceli geçecektir.Ben kızım 3 aylıkken aldım ehliyeti ama evde çok iyi bir sürücü olduğundan hiç cesaret edemedim.Bende şimdilerde yeniden başladım direkdiyon derslerine,bu sefer karralıyım ben bu arabayı kullanacağım.Ya biz çocuk idare edebilen insanlarız,araba da ne ki:)
2 günde 2 kilo deyip beni kıskandırıyon dimi?Gerçekten etkilimi o alet ?Ben arada çok kaçamak yaptığım için anca son 1 haftada 1 kilo verebildim ama azmim arttı bu aralar.İkimizede başarılar Şeker kız.Öptüm seni ve kızını.

***Dün gece 11'e kadar bekledim pc başında ama gündüz yorulmuşum uykuya yenildim.En kısa zamanda bir randevu talep ediyorum:)

Berrin dedi ki...

sporla ve lahana suyu ıle bende 5 kılo verdım ama sormayın kac ayda :) dıreksıyondan korkma, kendınden emın olursan basarırsın ben 100 le gecmıstım sınavdan :)
motordan kalmıstım ama:)
blogunda sana daır seylerı okumak cok guzel, bunu daha sık yaparsan cok sevınırım..

Unknown dedi ki...

Sevgili Muhabbet çiçeği, hoş geldiniz... Bugün direksiyon derslerine başladık ama yoğun trafikte değil. Direksiyon hocamın dediğine göre debriyaj, fren, vites iyi ama gaza çok basıyormuşum ve de direksiyon hakimiyetinde zorlanıyorum. Bugün ilk dersti, umarım ikinci de zorlanmam.
Teşekkür ederim güzel sözlerin için.
sevgiler...

Sevgili Serap, uzun yazmışsın ama ben uzun yazamayacak kadar yorgunum :-) 8:30'da evden çıktım, sınava girdim, sınavdan çıktım, direksiyona gittim derken çok yoruldum. Uyumak istiyorum çok feci:-)
Saatleri Ayarlama Enstitüsü'ne yeni başladım. Sen de başla. Bir süre koyalım, mesela iki hafta sonra aynı gün ikimiz ayrı ayrı yorumlayalım. Ne dersin?
Evet, spor aleti işe yarıyor gerçekten.
Elif Şafak'ın kitabını ödünç aldım. Kendim alsaydım emin ol iyice araştırdıktan sonra seçim yapardım. Dur bakalım, hele bitsin, o zaman yorumlarım.
Ben en erken 23'te geçebiliyorum bilgisayara uzun süreli. İnşallah karşılaşırız yine.
sevgiler...

Sevgili Berrin, teşekkür ederim sözlerin için. Ben de spor öncesi funda çayı içiyorum. Yağ yakımını hızlandırıyormuş.
Direksiyondan şundan korkuyorum: Son ana gelinceye kadar rahatım, son anda paniğim. Hatta bugün elim, ayağım hepsini çektim son anda, panikten. Hoca müdahale etti. Bilmemenin korkusu diyorum ben. Bir de gaz pedalına yükleniyorum hani o sadece değecek gibi duracak deniyor ya onu zor yapıyorum. Ayağım ağrıdı gaz pedalının üzerinde 45 derecelik açıyla durmaktan.
Kendimden bahsetmeyi pek sevmiyorum ama ara ara küçük bilgiler veririm tabi...
sevgiler...

SERAP dedi ki...

Bende sınavın nasıl geçti demek için uğramıştım.Direksiyonada fazla kafayı takma kimse o derslerde öğrenmiyor zaten.İyi dinlenmeler Şeker kız..

Unknown dedi ki...

Sevgili Serap, teşekkür ederim düşündüğün için. Yazılı sınav gayet güzeldi. Herbirinden 90 üzeri almayı umuyorum.
Direksiyona gelince, ilk dersi aldım henüz. Direksiyon hakimiyetimi sağlamama yardımcı olsun diye kendim için bir ilki gerçekleştirdim. Go-kart denen yarış arabalarına bindim. Yarım saatlik eğlenceli ve hızlı bir sürüş oldu. İlk 20 dakikamda iki kaza yaptım ve karın bölgeme çok kuvvetli iki darbe aldım. Kazalardan sonra karnıma minder koyarak sürüşe devam ettim. Son on dakikada durumu düzelttim. Virajlara yavaş girmeyi ve yolun ucundan gitmemeyi, savrulmamayı öğrendim gibi. Bir viraj vardı ki -karnıma iki darbe aldığım yer- oraya her geldiğimde "AAAAAaaaaa" diye bağırıyordum çünkü araba o virajda savrulmaktan son anda kurtuluyordu. Ama sonra işi düzelttim.
Kartingden sonra Doblo sürdüm biraz. Eşimin arkadaşının öğretmenliği sayesinde. Doblo'nun zor olduğunu düşünüyordum -büyük olduğu için- ama alakası yokmuş, normal otomobiller gibiymiş.
Yani dün çok keyifli bir gün geçirdim. Kendimi aştım :-)
Ama bugün öyle yorgunum ki kazada aldığım darbeler koca koca morluklarla bana geri döndü. Kemiklerim ağrıyor. Hamlık bu olsa gerek.
tekrar teşekkürler Serap, ilgin için.
sevgilerimle mor düşlerin sahibi :-)