Salı, Eylül 23, 2008

LOVE STORY

-açıklayıcıdır bilginize-

Bir sinema klasiği daha: Love Story. Başrollerinde Ali MacGraw ve Ryan O'Neal'ın oynadıkları 1970, ABD yapımı filmin konusu kısaca şöyle:

Köklü ve zengin bir aileden gelen Oliver Barrett, Harvard'da hukuk eğitimi almaktadır. Radcliffe Koleji'nde müzik öğrencisi olan Jennifer Cavalleri'yle kütüphanede tanışırlar ve birbirlerine aşık olurlar.

Evlenmeye karar verirler ancak Oliver'ın babası kendileri gibi köklü ve zengin bir aileden gelmeyen Jennifer'la evliliğine karşı çıkar. Oliver babasını karşısına alır ve Jennifer'la evlenir. Babasıyla görüşmeyi keser. Oliver'ın okul masraflarını karşılayabilmek için ikisi de farklı işlerde çalışır. Jennifer çocuk istemektedir. Doktorunun yaptığı kan testinde Jennifer'ın lösemi olduğu anlaşılır. Oliver, babasından yardım istemeye gider.


Jennifer hastaneye yatırılır ama hastalık son saatlerini yaşatır ona...



Unutulmaz film müziğiyle ve unutulmaz repliğiyle " Aşk, asla pişman olmamaktır"
( İlkinde Jennifer'ın Oliver'a söylediği bu sözü, ikinci olarak Oliver, babasına söylüyor duygusal bir sahnede.) önemli bir klasik.

Pek çok ödül toplayan filmin aldığı tek Oscar, En İyi Orjinal Müzik dalında olmuş.


bir Arthur Hiller filmi

1970, ABD

aşk, dram

Türkçe dublajlı

99 dk.


Film konusu itibariyle Türk filmlerinin hikayelerini aratmıyor. Ama klasik filmleri ve tabiki romantik filmleri sevenler izlemeli.

iyi seyirler...

3 yorum:

cinar dedi ki...

Evet ya, yılların filmi vallahi. Ama hala akıllarda ve seyredildiğinde ilk zamanlardaki o güzel tadı insanın damağında bırakıyor. Üzücü sonla biten filmleri çok sevmiyorum gerçi ama aslında bu kötü oldukları anlamına gelmiyor tabi ki. Bu film de çok duygulu ve güzeldi. Sayende bir kez daha hatırlamış olduk Şeker Kız.
Sevgilerimle,

Cinar.

Unknown dedi ki...

Merhaba Çınar, teşekkür ederim güzel yorumun için. Sonu üzücü biten filmlerden hoşlanmaman sanırım duygusal biri olduğundan. Alttaki gönderileri okudun mu bilmiyorum ama sana izlemen için bir film tavsiye etmiştim. İzledin mi bilmiyorum "My Sassy Girl"ü tavsiye etmiştim.

sevgilerimle...

cinar dedi ki...

o filmi biliyorum Şeker Kız. Hatta bir arkadaşım vermişti filmi. Ama henüz seyredemedim. En kısa zamanda umarım seyredip yorumlayabilirim ben de. Teşekkür ederim :)