Perşembe, Ekim 23, 2008


BRINGING UP BABY / TEHLİKELİ BEBEK

Başrollerinde Katharine Hepburn ve Cary Grant'ın oynadığı 1938, ABD yapımı Howard Hawks filmi.

Gelelim bu keyifli komedi filminin konusuna:

-açıklayıcıdır bilginize-

David Huxley ( Cary Grant), dört yıldır üzerinde çalıştığı dinozor iskeletini tamamlamak üzere olan genç, yakışıklı ve nişanlı bir paleontologtur. Çalıştığı müzeye bir milyon dolar bağış yapma ihtimali olan Mrs. Random'un avukatıyla görüşmeye gittiğinde başına gelen aksilikler -ki bu aksiliğin adı Susan Vance'den (Katharine Hepburn) başkası değildir- onu alışık olmadığı yepyeni bir maceraya doğru sürükler. Dört yıldır üzerinde çalıştığı iskeletin son parçası köprücük kemiği sonunda eline geçer. Ama henüz paketini açmışken telefonu çalar ve arayan Susan Vance'dır.

Susan, evinde bir leopar olduğunu ve hemen gelmesi gerektiğini söylemektedir. David dediğini yapar ve Baby/ Bebek adlı leoparı Susan'ın çiftliğine götürürler. Çiftlikte David büyük bir sürprizle karşılaşır. Susan, müze için bağış yapmasını istediği Mrs. Random'un yeğenidir. Mrs. Random çiftliğe gelir ama David, içinde bulunduğu komik durum yüzünden ona kendisini yanlış tanıtır.

Bu arada David'in yanında getirdiği iskelet kemiği de ortadan kaybolmuştur. Mrs. Random'un köpeği kemiği saklamıştır. David kemiği bulabilmek için bütün gün köpeği takip eder ama kemiği bulamaz.

Bu arada Leopar yani Bebek, kapattıkları yerden kaçmıştır. David ve Susan, leoparı Mrs. Random'dan saklamaya çalışırlarken aslında Susan'ın kardeşinin onu teyzesine hediye olarak gönderdiğini ve Mrs. Random'un da bundan haberi olduğunu öğrenirler. Kaçan leoparı aramaya koyulurlar. Bu sırada hayvanat bahçesinin kamyonunu görürler ve kamyonun arkasında bir leopar vardır. Leoparın Bebek olduğunu düşünürler ve gizlice leoparı dışarı çıkarırlar. Ama o onların aradığı leopar değildir.

Susan ve David leoparın peşine düşerler ama başlarına gelen komik olaylar onları polis hücresine kapattırır. Yanlış anlaşılmalar yüzünden Mrs. Random ve avukatı Mr. Peabody de hücrede yerlerini alırlar. Susan oynadığı oyunla hücreden kaçar ve leoparı aramaya koyulur ve bir leoparla geri döner polise. Ama yakaladığının hiç de evcil olmayan bir başka leopar olduğunu fark eder. Sonunda leoparı hücreye kapatırlar.

Bu arada David'in nişanlısı nikahını kaçıran David'i bulmaya gelmiştir. David'le ayrılırlar ve David işinin başına döner. Susan elinde bir paketle çıkagelir. Köpeğin sakladığı kemiği bulmuştur. Onu David'e verir ama Susan'ın sakarlığı yine peşlerini bırakmaz...
......................................................

Katharine Hepburn'un güzelliği ve tam bir baş belasını canlandırdığı Susan Vance rolüyle, Cary Grant'ın diğer filmlerinde olduğu gibi başarılı oyunculuğuyla izlemesi oldukça keyifli bir film.

bir Howard Hawks filmi
1938, ABD yapımı

komedi, aile, romantik
siyah-beyaz

Türkçe altyazılı

102 dk.


IMDb puanı 8.0/10.

Hiç yorum yok: