Cuma, Ekim 31, 2008


ONLY ANGELS HAVE WINGS / MELEKLER KANATLI OLUR

Başrollerinde Cary Grant ve Jean Arthur'un oynadığı 1939, ABD yapımı Howard Hawks filmi.

Gelelim filmin konusuna:

-açıklayıcıdır bilginize-

Bonnie Lee (J.Arthur) gemisini beklerken Güney Amerika'da küçük bir havaalanına uğrar. Kaptan pilot Geoff Carter (C. Grant) posta uçaklarına ait bu küçük havaalanının yöneticisidir.Tehlikeli ve sisli havalarda da yapılan bu uçuşlarda kaza yaşanmasına ve ölümlerin gerçekleşmesine rağmen, yağışlı havalarda uçakların havalanmasına izin veren Geoff'ten pek hoşlanmasa da kısa sürede Geoff'in soğuk duruşu ve kararlı tavrından etkilenen Bonnie, şehirde bir süre daha kalmaya karar verir, en azından gemi tekrar gelene kadar.

Bu arada posta pilotlarının arasına yeni bir isim daha katılır. Geçmişinde kötü hatıraları olan bu adamı kimse aralarına almak istemezken, en iyi arkadaşına rağmen -ki arkadaşının kardeşinin ölümüne sebep olmuştur bu adam- Geoff onu işe alır ve kimsenin uçmak istemediği kötü havalarda posta görevini ona verir. Kötü adamımız karısıyla birlikte gelmiştir. Judy ( Rita Hayworth) yani karısı yıllar önce Geoff'i terk eden sevgiliden başkası değildir.


Geoff aynı şeyleri tekrar yaşamak istemediğinden Bonnie'nin ilgisine karşılık vermez önceleri ama varlığından da memnundur. Yine bir kötü hava uçuşu yapılacaktır. Göreve Geoff ve arkadaşı çıkacaklardır ama Bonnie korkutmak için eline aldığı tabancanın ateşlenmesiyle kazara Geoff'i kolundan vurur. Geoff'in yerine göreve kötü adam ve adamın düşmanı, Geoff'in arkadaşı birlikte giderler. Kaza olur ama bu sefer kötü adamımız uçağı terketmez. Ama Geoff'in arkadaşı ölür. Ölmeden önceyse kötü adamı affeder ve onu aralarına almaları gerektiğini söyler Geoff'e.

Yeni bir uçuş daha olacaktır, Bonnie ise gemiye binmek için hazırlanmıştır. Geoff'in "kal" demesini bekler ve Geoff kendince cevap verir ona, yazı-turayla...

...........................................

Yine güzel bir film, üstelik Cary Grant oynuyor, yönetmen de Howard Hawks.
Daha ne olsun :-)

bir Howard Hawks filmi
1939, ABD yapımı
siyah-beyaz
Türkçe altyazılı
dram, macera, romantik
121 dk.

IMDb puanı 7.6/10.

3 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

eskiyi anlatan ve yaşatan bir blog bulduğum için çok mutluyum.:))

Unknown dedi ki...

merhaba, hoş geldiniz...
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için...
Her zaman beklerim...

sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir site, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...